Дома > Вести > Вести од компанијата

Хидраулична пумпа KAWASAKI K3V63DT

2022-11-29

Многу 12-тонски машини како што се Sany, Liugong и XCMG се опремени со хидраулична пумпа K3V63DT. Има два вида, едната е позитивна контрола, а другата негативна контрола.

Хидрауличната пумпа е контролирана од променливиот клип (серво клип) за да се притисне наклонот на замавот за да се контролира протокот на пумпата. Серво клипот е контролиран од пилотскиот притисок и притисокот за повратна информација од главниот контролен вентил, преку регулаторот на пумпата. Да, пилот-клипот, проследен со клипот за компензација, го контролира ударот на серво-клипот.

Во моментов, и домашните и увозните пумпи се евтини. Затоа, ако пумпата на соодветниот багер е расипана, нема голема вредност за одржување, бидејќи замената на пумпата е поевтина од деловите и работната сила, а потребно е и помалку време.

Дополнително, има и други машини од 12 тони, како што се Sumitomo SH120, CAT312, итн. Можете исто така да користите K3V63DT за промена на пумпата. Се разбира, ако оригиналната пумпа може да се поправи, се препорачува да се поправи. Откако ќе се замени багерот со пумпа, амортизацијата ќе биде посериозна. Не може да се продаде по добра цена

www.swaflyengine.com

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept